Verse Tomatensoep
Verse Tomatensoep met Basilicum & Rozemarijn
Bereidingstijd
10 MINUTEN
Passieve tijd
20 MINUTEN
Totale tijd
30 MINUTEN
Porties 4 Kommen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
INGREDIËNTEN
4 tenen knoflook
1 rode ui, in vieren gesneden
1 rode zoete puntpaprika, door de helft gesneden en zaadlijsten verwijderd
1 kilo trostomaten
1 takje rozemarijn
1 liter groente bouillon
verse basilicum
INSTRUCTIES
Zet de grill stand aan van de oven.
Leg de tomaten, zoete puntpaprika, knoflook, ui en rozemarijn op een bakplaat en gril dit 20 minuten.
Verwijder de schil van de knoflook zodra de groenten uit de oven komen. De schil van de tomaten en paprika kun je laten zitten.
Zet een pan op het vuur met daarin de groentebouillon voeg de rest van de gegrilde ingrediënten hieraan toe en pureer fijn met een staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak. Garneer met verse basilicum.