Barbecue jackfruit Bao Buns

Barbecue jackfruit Bao Buns

INGREDIËNTEN

  • 200 g jackfruit (blik), uitgelekt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g baby paksoi
  • 100 g kimchi, uitgelekt en in reepjes
  • 1 el spirulinapoeder
  • 100 ml vegan mayo Mayoneur 
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 4 gua bao broodjes

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de ovengrill voor tot 200 °C. Dep het jackfruit goed droog met keukenpapier en bestrijk het met de ketjap. Bestrijk de paksoi met een beetje olie en bestrooi met een beetje peper en zout.

2. Leg het jackfruit en de paksoi de bakplaat bekleed met aluminiumfolie en rooster ze ongeveer 10 minuten. Keer de jackfruit en paksoi regelmatig en grill totdat ze mooi geroosterd zijn. Het jackfruit zal eerder klaar zijn dan de paksoi, dus houd het goed in de gaten zodat het jackfruit niet verbrandt.

3. Stoom gelijktijdig de gua bao broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek het jackfruit met twee vorken uit elkaar, het ziet eruit als pulled pork. Haal de paksoiblaadjes los. Roer de spirulina door de Hellmann’s Vegan en voeg een snufje zout toe.

4. Snijd de gua bao broodjes open en bestrijk de binnenkant met de mayonaise. Verdeel de kimchi, het pulled jackfruit, de paksoi en de bosuitjes erover. Serveer de BBQ jackfruit bao direct.

Wat zoekt u?

Winkelwagen