Klassieke Flammkuchen

Klassieke Flammkuchen

INGREDIËNTEN

  • 1 rol plantaardig flammkuchen deeg
  • 150 g La Vie gerookte spekjes
  • 1 rode ui
  • 200 g Haver Fraiche Friendly Viking's 
  • 100 ml plantaardige witte wijn
  • 500 ml plantaardige room 
  • 2 el zonnebloemolie
  • nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE

1.  Verwarm uw oven voor op 210 °C. Leg het uitgerolde deeg op de ovenplaten.
2. Snijd de ui fijn en fruit ze een minuutje in een pan op middelhoog vuur met een eetlepel olie. U wilt ze niet te bruin laten worden. Voeg de witte wijn toe en laat 2 minuten afgedekt sudderen.
3. In een andere pan, lekker heet deze keer, bak je de La VieTM spekjes een paar minuten licht aan met een eetlepel zonnebloemolie. Ze mogen nog maar net bruin worden, omdat ze in de oven verder garen.
4. Meng de haver fraîche en de plantaardige room door elkaar. Voeg een snufje geraspte nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper. 
5. Verdeel dit mengsel over de twee tartebodems. Voeg vervolgens de uien en spekjes toe.
6. Zet ongeveer 8-10 minuten in de oven - de randen van het deeg moeten mooi goudbruin beginnen te worden.
7. Die-hard foodies zullen het oprollen voordat ze gaan smullen! 

Wat zoekt u?

Winkelwagen