Borek met spinazie & greek white
INGREDIËNTEN
- 500 g Yufka deeg
- 500 g spinazie
- 250 g Vantastic Foods Soja Schnetzel
- 1 blokje groentebouillon
- 200 g Willicroft Greek White
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 el Vantastic Foods Hefe Flocken
- 2 grote aardappelen
- 1 bosje peterselie en dille
- 200 ml Friendly Viking's Oat drink naturel
- 50 ml sesam olie
- 1 el zwarte komijn
BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Maak 1 liter water aan de kook met de groente bouillon en de Vantastic Schnetzel, en laat 15 minuten koken.
3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in zout water.
4. Klop de Haver-drank met de sesamolie door elkaar.
5. Pureer de aardappelen en de Greek white met een vork en meng de overige ingrediënten erdoor, behalve de zwarte komijn.
6. Leg de eerste laag yufka-deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het oliemengsel.
7. Bedek de deeg laag met een deel van de vulling en dek af met een nieuwe deeg laag.
8. Verdeel het overige deel van de vulling over de tweede deeg laag en dek af met een laatste deeg laag.
9. Smeer de bovenkant in met het oliemengsel en stroom de zwarte komijn er over heen.
10. Bak de borek in 35 minuten goudbruin.
Porties: 6
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 35 minuten