Loempia's met champignons
INGREDIËNTEN
- 1 zak Burger Mix Cultured Foods
- 5 grote witte champignons
- 5 shiitake
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 vEGGs Cultured Foods
- 2 pakken rijst vellen
- snufje zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
1. Kook de shiitake 30 minuten. Droog ze, snijd de poten af en snij de hoeden in plakjes.
2. Bereid de burger mix volgens de instructies op het etiket. Doe de voorbereide mix in een koekenpan, breek uit elkaar met een vork en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak het mengels in olie tot de buitenkant krokant is.
3. Snijd de witte champignons in blokjes, de wortels in reepjes en voet toe aan de pan. Kook dit een paar minuten.
4. Voeg de shiitake aan het mengsel toe, met wat peper en zout en bak nog een paar minuten aan.
5. Dip de vellen rijstpapier in heet water tot ze zacht zijn.
6. Leg wat vulling in het midden van elk vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
7. Frituur de loempia's voor acht minuten. Smullen maar!