Spinazie taart
INGREDIËNTEN
Taartbodem
- 1 eetlepel gemalen lijnzaad
- 3 eetlepels koud water
- 150 gram fijn amandelmeel
- 116 gram glutenvrij bakmeel
- ¼ theelepel zout
- 60 ml koud water of plantaardige melk (Friendly Viking's regular)
Vulling
- 1 zak Veggs Omelette
- 1 zak spinazie
- 100 gram O'fraiche Friendly Viking's
- Een snufje nootmuskaat
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- Cherry tomaten
BEREIDINGSWIJZE
Taartbodem
1. Verwarm de oven voor op 180°C als je de korst voorbakt.
2. Mix de gemalen lijnzaad en water in een klein glas of kommetje. Roer goed en laat ongeveer 10 minuten rusten, zodat het kan binden en dikker kan worden.
3.Voeg in een kom de amandelmeel, de glutenvrije meel en het zout. Roer om te combineren.
4.Voeg aan diezelfde kom met de gecombineerde droge ingrediënten het mengsel van lijnzaad en water. Roer goed tot het deeg compacter begint te worden.
5. Blijf meer water toevoegen (een paar eetlepels per keer) terwijl je het deeg kneedt. Als het deeg droog en kruimelig is, heeft het meer water nodig. Als je teveel water hebt toegevoegd en het deeg is vochtig, voeg dan meer glutenvrij meel toe. Het deeg is goed en klaar om uitgerold te worden als het niet verkruimelt of als het niet te nat is. Het moet vochtig en compact zijn, maar niet droog en nat.
6.Vorm het deeg tot een compacte bal.
7. Leg de deegbal op een stuk bakpapier. Maak het deeg plat en gebruik een deegroller om het in een gelijkmatige cirkel met een diameter van ongeveer 20 cm te rollen.
8.Plaats je hand onder het bakpapier en draai het bakpapier met het deeg erop voorzichtig om in een 15 cm grote taartvorm. Voel je niet gestrest over dit proces, want het ziet er niet perfect uit en het is gemakkelijk op te lossen.
9.Zodra het deeg op de taartvorm is geplaatst, druk het deeg in de hoeken van de taartvorm. Verwijder het overtollige deeg van de randen. Repareer eventuele gaten of scheuren met het overtollige deeg van de randen. Vorm de randen als je dat wilt.
10. Prik met een vork in de bodem van de korst.
Bakinstructies
Bak de korst 10 minuten voor op 180°C, vul en bak zoals nodig voor het taartrecept.
Taartvulling:
1. Verwarm de oven voor op 160*C.
2. Bereid de vEGG's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Fruit ui, knoflook en spinazie, voeg zout, peper en nootmuskaat toe en haal van het vuur.
4. Voeg de vEGG's en de plantaardige room toe wanneer het mengsel is afgekoeld. En meng alles door elkaar.
5. Giet het mengsel in een taartvorm en werk af met kerstomaatjes. Bak 60 minuten of tot de taart gaar is.