Vegan Pizza Mediterranée
Een vegan pizza met een Midden-Oosters tintje. De muhammara (een heerlijke Syrische spread) is een originele vervanger van tomatensaus. Heb je over? Dan kun je het prima gebruiken als broodbeleg of dip.
Wij gebruikten de TerraSana paprika uit pot, maar je kunt natuurlijk ook zelf je paprika’s grillen. Zorg wel dat ze enigszins zacht zijn voor je ze fijnmaalt.
Zo maak je het
- Knijp de stukken gegrilde paprika zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Leg de paprika op schone theedoeken en dep ze zoveel mogelijk droog. Houd 1 groot stuk paprika apart voor de topping.
- Doe alle ingrediënten voor de muhammara in de blender en maal in een tiental seconden tot een grof mengsel.
- Grill de rode paprika en courgette in 5 minuten in een droge grillpan.
- Beleg de pizzabodem met de muhammara, de gegrilde groente en een handje cashewnoten.
- Bak de pizza in 8-10 minuten af in de oven.
- Garneer met een handje rucola en een scheutje olijfolie.