Benodigdheden
- 150 g suiker
-
60 ml plantaardige olie (bijv. koolzaad-, olijf-, zonnebloem- of rijstolie)
-
120 ml Friendly Viking's melk, eventueel met chocoladesmaak
- 1 theelepel vanille extract (of 1/2 zakje vanillesuiker)
- 160 g pure of extra pure chocola van King Monty
- 80 gram tarwebloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
-
Eventueel frambozen (of ander fruit) en/of chocoladedruppels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 24 bij 15 cm met bakpapier.
-
Meng in een kom de suiker, olie, melk en vanille extract tot de suiker zo veel mogelijk opgelost is. Smelt ondertussen de chocola in een pannetje op heel laag vuur of au bain marie. Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat ze chocola niet kan stollen. Voeg naar keuze de frambozen toe.
- Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is goed, want dan blijven ze lekker smeuïg. Laat de brownies helemaal afkoelen en zet ze afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot ze lekker smeuïg en niet meer kruimelig zijn. Haal ze dan uit de vorm, pel het bakpapier eraf en snij de brownies in 16 vierkante blokjes.
Winkelwagen
- Geen producten in de winkelwagen
- {property.name}: {property.value}