Passievrucht Cheesecake

Passievrucht Cheesecake

Benodigdheden

(Voor 4 porties)

  • 20 g kokosolie
  • 80 g haverkoekjes
  • 70 g Wild Westland cream
  • 140 ml Schlagfix
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 140 g diepvries passievruchtblokjes
  • ½ tl agar agar
  • 50 g diepvries mangostukjes

Bereidingswijze

  1. Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal ondertussen ¾ van de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de glaasjes en druk aan.
  2. Klop het plantaardig alternatief voor roomkaas los met een garde. Klop met een handmixer de kokos om te kloppen met de basterdsuiker 3 min. op, helemaal stijf wordt de room niet. Klop met een garde de roomkaas erdoor.
  3. Druk de ontdooide passievrucht door een zeef, vang het sap op in een steelpan. Breng het sap met de agaragar al roerend met een garde aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
  4. Schenk langzaam, al roerend met een garde, het passievruchtsap bij het roomkaasmengsel. Verdeel het passievrucht-roommengsel over de potjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  5. Snijd ondertussen de ontdooide mangostukjes fijn en laat in een zeef uitlekken tot gebruik. Verkruimel de rest van de koekjes. Verdeel de koekkruim en de mango over de glaasjes.

Wat zoekt u?

Winkelwagen