Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Benodigdheden

  • 1 medium pompoen (rond) oranje of groen
  • 4 el plantaardige boter gezouten
  • 100 gr gemengde rijst (of rijst naar keuze
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 el venkelzaadjes
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 30 gr pecannoten geroosterd en gehakt
  • 3 takjes verse tijm gehakt
  • 35 gr verse peterselie gehakt
  • 3 el tahini
  • Pistache nootjes voor erover
  • Lekker brood om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Snij de bovenkant van de pompoen af en gebruik een stevige lepel om de zaden eruit scheppen. Zorg dat de draden aan de binnenkant ook weg zijn.
  3. Zet de pompoen op een bakplaat en wrijf de pompoen aan de binnen en aan de buitenkant in met 2 el plantaardige boter. Bestrooi met nog wat peper. Als de pompoen niet goed blijft staan snij dan een plakje van de onderkant af.
  4. Rooster in het midden van de oven voor 45 minuten of tot de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.
  5. Snij de paddestoelen in kleine stukjes en verhit een koekenpan met de overgebleven 2 el plantaardige boter. Bak de venkelzaadjes en de chilivlokken. Als de zaadjes beginnen te knappen voeg je de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe.
  6. Bak voor 5 minuten tot zacht, meng dan de pecannoten en citroenrasp toe. Haal van het vuur. Meng dit door de gekookte rijst, roer dan de verse peterselie erdoor en proef of er nog peper en zout bij moet.
  7. Schep het mengsel in de gebakken pompoen en zet terug in de oven voor 10-15 minuten zodat alles goed heet is.
  8. In de tussentijd meng je de overgebleven citroensap met de tahini, de rest van de knoflook en genoeg water om een dressing te maken.
  9. Serveer de pompoen in het midden van de tafel en strooi de pistachenootjes eroverheen en serveer met de dressing en brood.

 

Wat zoekt u?

Winkelwagen