Zoete aardappel taart

Zoete aardappel taart

Benodigdheden

  • 3 st rode ui
  • 800 g zoete aardappel
  • 50 g kikkererwtenmeel
  • 300 ml plantaardige yoghurt kokos
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 rol(len) plantaardige hartige taartdeeg
  • 100 g groene aspergetips
  • 8 blaadje(s) verse salie
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de quichevorm met bakpapier.
  2. Snipper de rode ui. Was de zoete aardappels grondig en rasp met een grove rasp.
  3. Meng de rode ui met de zoete aardappel, kikkererwtenmeel, kokosyoghurt en nootmuskaat. Hak de helft van de salie blaadjes en roer deze door het zoete aardappelmengsel.
  4. Rol het verse harige taartdeeg uit over de quichevorm en druk aan.
  5. Verdeel het zoete aardappelmengsel over het taartdeeg en druk de aspergetips en overige salieblaadjes erin. Besprenkel de olijfolie over de taart.
  6. Schuif de taart in het midden van de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.

Wat zoekt u?

Winkelwagen