Pulled aubergine

Pulled aubergine

Benodigdheden

(Voor 4 personen)

  • 1 aubergine
  • 750 g wortel
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 el citroensap
  • 180 g spinazie
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el verse peterselie (fijngehakt)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in de lengte door, prik met een vork wat gaatjes in de schil en houd ze even apart.
  3. Snijd de wortel in kleine stukken, meng \met een eetlepel olijfolie, de komijnzaadjes en wat peper en zout en verspreid dit over de bakplaat. Leg er 3 teentjes knoflook (in schil) bij. Bak de wortels 40 min in de voorverwarmde oven.
  4. Leg na 10 minuten de aubergines naast de wortels en laat dit samen nog 30 minuten garen.
  5. Haal de ovenplaat uit de oven. Laat afkoelen en pureer de geroosterde wortel met de knoflook (uit het velletje) en citroensap tot puree m.b.v. een staafmixer of een keukenmachine.
  6. Trek het vlees van de aubergines los met een vork en scheur de schil eventueel met je handen zodat je kleine stukjes (shoarma-achtige) aubergine krijgt. De schil mag je ook weglaten. Bak de stukjes aubergine in een koekenpan met de paprikapoeders, peterselie en wat peper en zout.
  7. Hak ondertussen de overige 2 teentjes knoflook fijn en bak deze wat aan in een koekenpan. Voeg hier de spinazie aan toe en laat dit op laag vuur slinken. Voeg peper en zout toe.
  8. Dien het bord op met behulp van een serveer ring. Verdeel eerst de wortelpuree over 4 borden, dan de spinazie en tot slot de gebakken “pulled aubergine”. Maak af met wat verse peterselie on top.

 

Wat zoekt u?

Winkelwagen