Jackfruitsalade
Benodigdheden
(Voor 4 personen)
- 400 g Biona young jackfruit in blik
- ½ komkommer
- 1 salade-ui
- 10 g verse koriander
- 1limoen
- 6 el mayonaise van The Mayo Sisters
- 50 g botersla
- ½ tl chilipoeder
Bereidingswijze
- Laat de jackfruit uitlekken, spoel af onder koud stromend water en dep droog met een schone theedoek. Snijd de jackfruit fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en de salade-ui in dunne ringen. Snijd de koriander fijn.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de mayonaise met de salade-ui, ⅔ van de koriander en het limoenrasp en -sap. Meng de jackfruit erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
- Verdeel achtereenvolgens de sla, komkommer en jackfruitsalade over de glazen. Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met wat chilipoeder.