ROAST TENDERSTRIPS PANZANELLA
SERVES: 2 • PREPARATION TIME: 35 MINUTES
INGREDIËNTEN
-
1 Pak Taste & Glory Roast Tenderstrips
-
1 Rode peper
-
100 g ciabatta in stukjes gescheurd
-
1 el Olijfolie
-
1 teentje knoflook (geperst)
-
1 kleine rode ui (in dunne plakjes)
-
150 g tomaten
-
1 el sherryazijn
-
½ el kappertjes (grof gehakt)
-
½ el zwarte olijven (ontpit)
-
1 tl oregano
-
1 bosje basilicum
-
Zout en peper naar smaak
INSTRUCTIES
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de hele paprika in een braadslee en rooster 20 minuten tot het vel zwart begint te worden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Leg het brood in dezelfde braadslee, besprenkel met olie en knoflook en rooster 10 minuten.
Stap 2. Bestrooi de rode ui met zout en bedek met water gedurende 15 minuten. Daarna grondig laten uitlekken.
Stap 3. Snijd de tomaten grof en doe ze in een zeef. Strooi er flink wat zout over en vang de sappen op in de slakom. Schil de afgekoelde paprika en scheur in reepjes.
Stap 4. Grill de Tenderstrips in een hete grillpan, draai ze regelmatig om.
Stap 5. Maak de salade op. Voeg azijn, kappertjes, olijven en brood toe. Meng goed en voeg Taste & Glory Roast Tenderstrips, tomaten, ui, peper en kruiden toe.