Winterse curry met pompoen, wortel en kikkererwten
Recept voor 3/4 personen
INGREDIËNTEN
- 1 pak White Quinoa van Pablo's Quinoa
- 1 blik kikkererwten
- 1 ui, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1tl verse gember, fijngesneden
- 1tl kurkuma
- 1tl komijnpoeder
- 1tl paprikapoeder
- 1tl kerriepoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 600 gr pompoenen, in blokjes
- 2 wortels, in blokjes
- 100 gr rode linzen
- 1 blik kokosmelk
- 200 ml water
- 1 groentebouillon blokje
- 2 el limoensap
Garneer met verse peterselie en sesamzaad
BEREIDINGSWIJZE
1. Kook de quinoa volgend de bereidingswijze op de verpakking, zet het daarna opzij.
2. Maak in de tussentijd de curry. Spoel de kikkererwten eerst goed af voordat je deze gaat gebruiken.
3. Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en verse gember even aan.
4. Voeg na een paar minuten alle kruiden, pompoen en wortel toe en bak dit een paar minuten mee. Roer het goed door.
5. Voeg de rode linzen, kokosmelk, water en het groentebouillonblokje toe en breng het aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer het regelmatig door.
6. Voeg na 15 minuten de kikkererwten toe. Roer het weer even goed door en laat het nog voor ongeveer 5 minuten koken op een laag vuur.
7. Voeg als laatste wat limoensap toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
8. Serveer de curry met de quinoa en garneer met wat sesamzaadjes en/of verse peterselie.