Bietencarpaccio

Bietencarpaccio

Benodigdheden

(Voor 4 personen)

  • 4 choggia bieten
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Paar snufjes zout

Avocado pesto

  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram pijnboompitten + 60 gram extra ter garnering
  • 3 eetlepels grattugiato
  • Sap van een halve citroen
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • Handje verse basilicum + extra ter garnering
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Schil de bieten en verwijder de kontjes.

2. Snijd dunne plakjes van de bieten. Dat kan je doen met een kaasschaaf, dunschiller of schilmes.

3. Doe de bieten in een kom en breng op smaak met olijfolie, azijn en een paar snufjes zout. Laat ze even marineren.

4. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot avocado pesto. Proef even of hij goed is en voeg naar smaak nog wat extra citroensap of zout toe.

5. Rooster de pijnboompitten voor de garnering goudbruin in een pan zonder olie.

6. Verdeel de bieten over vier kleine borden.

7. Doe de avocado pesto in de spuitzak met een stervormige mond en maak mooie toefjes op de bietencarpaccio.

8. Garneer de bietencarpaccio met de geroosterde pijnboompitten en basilicum.

 

Wat zoekt u?

Winkelwagen