Pompoensoep
Benodigdheden
(Voor 4 personen)
- 1 muskaatpompoen, middelgroot
- 1 chilipeper
- 1 blik tomaten, 400 g
- 1 blik kokosmelk, 400 ml of 250 ml sojaroom
- 1 rode ui, grote
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl currypoeder
- ½ tl komijn
- ½ tl koriander
- 3 el sojasaus, tamari of shoyu
- water
Bereidingswijze
-
Schil de pompoen, ui en knoflook.
-
Snij de geschilde ingrediënten en de chilipeper in stukjes.
-
Doe alle ingrediënten in een kookpot en voeg ongeveer 400 ml water toe.
-
Breng dit aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.
-
Mix alles met behulp van een blender of staafmixer, voeg extra water toe totdat de gewenste dikte wordt bereikt.
-
Serveer met wat gemalen zwarte peper en verse koriander.