Coquilles met pastinaakpuree

Coquilles met pastinaakpuree

Benodigdheden

(Voor 2 personen)

Voor de vegan coquilles

  • 4 koningsoesterzwam paddenstoelen
  • 300 milliliter water
  • 1 nori vel
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram plantaardige boter
  • 2 eetlepels kappertjes

Voor de pastinaak puree

  • 2 pastinaken
  • 2 kruimige aardappels
  • 1 klontje plantaardige boter
  • 100 ml Friendly Viking's melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Ter garnering: waterkers en zwarte peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm 300 ml water in een pannetje. Scheur het nori vel en snijd de knoflook in plakjes. Doe de nori, knoflook en misopasta in de pan.
  2. Snijd dikke plakken van de stelen van de koningsoesterzwammen, dit worden de vegan coquilles. Snijd de restjes paddenstoel die je overhoudt in plakjes en voeg deze toe aan de pan met water.
  3. Laat de pan water op een laag vuurtje 15 minuten staan. Zo krijg je een lekkere bouillon. Haal de pan van het vuur en leg alle vegan coquilles hierin. Laat ze 20 minuten weken zodat ze alle smaken van de bouillon opnemen.
  4. Ondertussen kun je verder met de pastinaakpuree. Schil de pastinaken en aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de pastinaken en aardappelen in 20 tot 30 minuten gaar. Voeg de boter en plantaardige melk toe en stamp tot een puree. Wil je een extra gladde puree? Druk de puree dan door een zeef.
  5. Haal de coquilles uit de bouillon. Verhit de boter in een pan en leg hier de coquilles in. Bak de coquilles goudbruin. Draai ze vervolgens om en bak ze goudbruin aan de andere kant. Voeg een scheutje van de bouillon en de kappertjes toe om een heerlijke jus te maken.
  6. Verdeel de puree over twee borden. Leg hier de coquilles op. Garneer eventueel met wat waterkers of andere groene kruiden naar keuze.

Wat zoekt u?

Winkelwagen