Romige Bloemkoolsoep
Romige Bloemkoolsoep
Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 kommen
Diner, Lunch, Soep
Bijzonderheden: Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
INGREDIËNTEN
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel tijm
250 ml kokosmelk
20 gram edelgist
sap van een halve citroen
1½ liter groente bouillon
INSTRUCTIES
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje bouillon.
Voeg de bloemkool, rozemarijn en tijm toe en bak zo’n 4 minuten op middelvuur mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat zo’n 15-20 min zachtjes koken totdat de bloemkool goed zacht is.
Zet het vuur uit en schenk de kokosmelk in de soep.
Pureer de bloemkool fijn totdat je een mooie gebonden soep hebt.
Roer als laatste de edelgist en citroensap door de soep.